Opsparing på budget: Sådan starter du en opsparing som studerende

Er du træt af altid at gå på de samme restauranter med vennerne, købe nyt tøj hver anden måned eller bruge penge på dyre rejser? Bare rolig, vi har din ryg. I denne artikel får du nyttige tips til, hvordan du kan spare penge op, mens du studerer.

Først og fremmest har du brug for lidt småpenge til at starte med. I denne artikel giver vi dig fire tips, som du kan gøre helt uden penge, uanset om du vil bruge de sparede penge til at spare op til din pension eller bare lægge dem til side på kontoen. Derefter er det op til dig at fortsætte med disse eller gennemføre nogle flere idéer fra listen nedenfor. Alt i alt er de nemme og hurtige at implementere i hverdagen.

1: Brug dit studiekort

Da stort set alle er på en af de mange studierabatter, enten kun for studerende eller også for yngre mennesker (f.eks. 16-18 år) – er der ingen grund til ikke at bruge dem! Der er så mange restauranter, barer og butikker, der tilbyder rabatter, bare fordi du er studerende! Du behøver ikke engang at bevise noget, du skal bare vise dit studiekort eller give dem dit nummer, når du registrerer dig for rabatten online. Du kan eksempelvis købe en studiecomputer med rabat, hvis du handler i Humac, når du er studerende..

2: Spis mindre ude

Selvfølgelig er det ganske hyggeligt at spise ude en gang imellem, men det løber også op i alle dine udgifter! Der findes mange forskellige opskrifter, som kun tager 5 minutter at lave og som også smager godt, så der er virkelig ingen grund til at spise ude længere. Ikke alene kan du spare nogle penge på mad på denne måde, men du vil faktisk have noget at lave derhjemme, andet end at være på din telefon 24/7. Det hjælper også med studierne, da du har mere tid til det i stedet for at skulle gøre dig klar til at gå i byen hver weekend.

3: Spørg dig selv, hvad der giver værdi i dit liv?

Hvad bruger du dine penge på? Kun ting, der er nødvendige, eller også tilfældige ting? Stil dig selv dette spørgsmål for at se, hvad der giver værdi i dit liv. Det kan f.eks. være at købe nyt tøj med jævne mellemrum, dyr shampoo eller bare at være online 24/7 (vi synes, det er det mest oplagte). Vi kan alle lide at købe pæne ting nogle gange, men ikke alt behøver at være superdyrt. Tænk over det først, før du køber noget!

4: Bare lad være med at købe det

Dette kan virke lidt hårdt, men nogle gange har du bare ikke brug for noget. Der er altid en grund til, at du bør vente med at købe noget, uanset hvor lille den end måtte være. Du kan bruge dine indkøb i et par dage eller måske endda spise mindre ude for at få lidt flere småpenge!

Hvis du arbejder med vores fire super nemme tips, kan du allerede spare en del penge, især hvis du gennemfører dem alle på én dag. Dette er kun de ting, der ikke kræver meget tid og kræfter – der er uendeligt mange flere muligheder for at spare penge op! Når alt er sagt og gjort, vil vi nu give dig en liste med eksempler på måder at spare penge op på i studietiden (undskyld, arbejdstiden)!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like